Add Me!Close Menu Navigation
Add Me!Open Categories Menu

Nemo 2010 Product Catalog

回家看到一本類似股票年度報告表的信件,再細心一看。

完全想像唔到會是NEMO 2010 CATALOG,因離上次在官方網要求取CATALOG已是很久的事了。

前幾頁當然係公司介紹,等等。2002-2010

Adventure Anywhere,在第一版的Photo Wall 細看很多相片都在其官方BLOG 出現過。

Catalog 的Printing 好靚,紙質又靚,相都靚,排版方面都十分不錯,有設計感。佳品! :]

噢!Morpho 1P

相片精挑細選過,加上不錯的印刷,細閱細閱毒品。

這是特為TERRY所拍下的,因近日佢都入手了這個環保袋。

近日也入手Fillo Pillow,期待呢。

Camping Anywhere

Nemo 2010 Product Catalog (線上版觀看)
當我踏進家門就看見這信件,起初以為是股票的年度報告書,但想一想不會那麼簿,再細看看會否是近日ORDER的相冊寄到,細看下就見到是NEMO 的PRODUCT CATALOG。
SUPER!心想NEMO 沒把我忘記,好幾個月前在其官方網站填了一份表格索取免費CATALOG,但因是美國境外,所以也不太懷希望,最終NEMO 也沒有EMAIL CONFIRM,所就沒多理會了。

如上面所說,CATALOG PRINTING好靚,紙質也靚,相片也不錯,排版各方面也悉心設計過,拎起上手就已很喜歡。細看信封,不是由美國直寄,而是一間香港MARKETING 公司,看來香港/週邊地區發放CATALOG的很多?NEMO 對香港/中國的巿場? 亞洲來說NEMO在日本早已火紅火熱,MSRP還要比US MSRP貴很多,台灣也很早有了代理,只是好像銷售不怎樣(?),中國巿場,也還未有。

2010,2011 也就到,真的很期待NEMO每一年發佈的新品!

PS.: 近日工作很忙很忙忙,真的很少出去OUTDOOR,遊記就沒有了,寫寫其他分享吧!

28-8-2010: 在收拾工作枱時發現,側邊為何總放著幾本股票年度表書,一拎起想掉左,一看全是NEMO 2010的CATALOG,三本。 但我2010 年時只是REQUEST 過一本,細看收件人都是我但寫法不同,感覺他們的系統有些亂? 因為我記得08年 09年我都有REQUEST 過CATALOG,難道現在一次過SEND 4本2010的給我。-_-‘ (一本給了TERRY,另外兩本有冇人認投?)

Posted By Tara Poky

Handcraft outdoor gear in Hong Kong (www.tarapoky.com)

5 Responses to “Nemo 2010 Product Catalog”

  1. Vincent says:

    讚!

    香港市場太細喇,國內又比較難打入.
    全世界都係睇住日本仔黎做.

    剩係睇下蝴蝶椅就知.

  2. Tara says:

    蝴蝶椅? 你好似都入手?
    日本人的確多花臣玩…

  3. Vincent says:

    蝴蝶椅,剩係做日本仔市場都夠,早兩年剩係賣一樣野.係今年先多左少少野出黎.

    係呀,我入左手,仲要兩張添…
    因為leo幫我係OR到拿左張特別版返黎.

  4. Tara says:

    WO!影D相分享下啦… 特別版@.@

  5. Vincent says:

    其實係多左個圖案only,
    而個圖案又同所有野無咩關係.

回覆文章




Please leave these two fields as-is: